Μπόνους για σπάνιες «e-αποδείξεις» εξετάζει η κυβέρνηση

CC0 / / Πληρωμή με κάρτα σε POS
Πληρωμή με κάρτα σε POS - Sputnik Ελλάδα
Η κυβέρνηση εξετάζει να μετρούν «διπλά» οι πληρωμές με κάρτα σε συγκεκριμένους κλάδους που εκδίδουν ελάχιστες αποδείξεις για πληρωμές με κάρτα.

Αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες και στη σύνδεση των συναλλαγών μέσω POS με το φορολογικό φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται κάποιες πληρωμές με κάρτα να υπολογίζονται «διπλά» στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ώστε να μην επιβάλλεται «πρόστιμο».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2020, οι φορολογούμενοι πρέπει να πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες ή μέσω e-banking ίσες με το 30% του εισοδήματός τους. Εάν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός «e-αποδείξεων», θα επιβάλλεται φόρος για το ποσό που δεν καλύφθηκε.

Το μέτρο του «μπόνους» για ορισμένες συναλλαγές με κάρτες εξετάζεται καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι κλάδοι και επαγγέλματα εκδίδουν ελάχιστες «e-αποδείξεις», σύμφωνα με δημοσίευμα στο kathimerini.gr. Η σχετική διάταξη ενδέχεται να περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στον Νοέμβριο.

Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να εξετάζει τη διεύρυνση των επαγγελματικών ομάδων που πρέπει να έχουν εγκαταστήσει μηχάνημα POS.

Η απόφαση για διεύρυνση των κλάδων που υποχρεώνονται να εγκαταστήσουν POS αναμένεται να έρθει από το νέο έτος, ενώ τον Ιανουάριο θα έρθει ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Σε αυτό αναμένεται να υπάρχουν προβλέψεις για μείωση του ορίου για πληρωμές με μετρητά. Σήμερα το όριο για πληρωμές με μετρητά είναι 500 ευρώ και εξετάζεται η μείωση σε 400 ή και 300 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι φορολογούμενοι εξαιρούνται από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω POS

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала