Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπ. Ναυτιλίας για επίθεση σε ελληνικό τάνκερ: Παρακολουθούμε στενά το θέμα

CC0 / / Τάνκερ στον ωκεανό
Τάνκερ στον ωκεανό - Sputnik Ελλάδα
Το ναυτικό του Τόγκο δήλωσε ότι το τάνκερ φρουρούνταν από ένοπλους φρουρούς, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία παρακολουθούν στενά το θέμα με την επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο που κατέληξε στην απαγωγή τεσσάρων μελών πληρώματος, μεταξύ τους και ένας Έλληνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την πειρατεία, «πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του».

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ότι από τους απαχθέντες, ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Όπως τονίζει αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала