Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το PayPal δεν θα υποστηρίζει πλέον τις συναλλαγές στο Pornhub

© Φωτογραφία : Pornhub/screenshot / Pornhub
Pornhub - Sputnik Ελλάδα
Το Pornhub ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον δυνατή η πληρωμή μέσω PayPal σε όσους εργάζονταν στη βιομηχανία του σεξ και πουλούσαν βίντεο στην πορνογραφική ιστοσελίδα.

Η πορνογραφική ιστοσελίδα Pornhub ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων online PayPal, μια αλλαγή που πιθανώς θα επηρεάσει όσους χρησιμοποιούν το PayPal για να πουλήσουν βίντεο στον ιστότοπο.

«Είμαστε όλοι απογοητευμένοι από την απόφαση της PayPal να σταματήσει τις πληρωμές σε πάνω από 100.000 καλλιτέχνες που βασίζονται σε αυτές (σ.σ. τις πληρωμές) για την επιβίωσή τους», ανέφερε το Pornhub το οποίο στη συνέχεια περιέγραψε πώς οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ μπορούν να αναζητήσουν και να ορίσουν νέες μεθόδους πληρωμής.

«Σας ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη εάν αυτό προκαλέσει τυχόν καθυστερήσεις, θα έχουμε όλο το προσωπικό να εργάζεται όλο το 24ωρο για να διασφαλίσει ότι όλες οι πληρωμές θα υποβληθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα με τις νέες μεθόδους», πρόσθεσε η ιστοσελίδα.

Οι τράπεζες έχουν απαγορέψει εδώ και καιρό συναλλαγές που σχετίζονται με το σεξ. Ωστόσο, από τότε που πέρασαν οι δύο νόμοι κατά του Trafficking (Sex Fight Trafficking Act και FOSTA-SESTA), οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες πληρωμών, όπως το PayPal, άρχισαν επίσης να μπλοκάρουν εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ.

Η νομοθεσία FOSTA-SESTA υπεγράφη στις 11 Απριλίου 2018 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο νόμος σκοπεύει να περιορίσει την εμπορία λευκής σαρκός και τις διαδικτυακές ιστοσελίδες που διευκολύνουν την εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι ιστοσελίδες που «προωθούν ή διευκολύνουν την πορνεία τρίτου προσώπου» θεωρούνται παράνομες.

Όπως αναφέρει το Market Place, ο νόμος έχει επηρεάσει αρνητικά τους εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ «καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους στον χώρο να είναι αφεντικά του εαυτού τους» και «αναγκάζοντας τους να βγουν στον δρόμο και να εμπλακούν με μαστροπούς και γραφεία συνοδών».

Τον Ιούνιο, η πλατφόρμα Patreon απαγόρευσε το περιεχόμενο για ενηλίκους στον ιστότοπο της, δηλώνοντας: «Δεν επιτρέπουμε πορνογραφικό υλικό ή σεξουαλικές υπηρεσίες στο Patreon, το οποίο ορίζουμε ως πραγματικούς ανθρώπους που εμπλέκονται σε σεξουαλικές πράξεις όπως ο αυνανισμός ή η σεξουαλική επαφή μπροστά σε κάμερα».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала