Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Black Friday 2019: Πότε πέφτει η ημέρα με τις σημαντικές εκπτώσεις

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Black Friday
Black Friday - Sputnik Ελλάδα
Η Black Friday 2019 πέφτει στις 29 Νοεμβρίου και λίγες ημέρες απομένουν πλέον για την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων που πολλοί καταναλωτές περιμένουν για οικονομικές αγορές.

Η Black Friday 2019 πλησιάζει καθώς πέφτει φέτος την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου. Πολλοί καταναλωτές περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα για να προχωρήσουν σε αγορές ώστε να επωφεληθούν από σημαντικές εκπτώσεις.

Ορισμένα καταστήματα έχουν ήδη ετοιμαστεί για την εκπτωτική ημέρα καλώντας τους καταναλωτές να εγγραφούν για τη λήψη ενημερωτικού υλικού προκειμένου να πληροφορηθούν κάποιες ώρες νωρίτερα για τις εκπτώσεις ανήμερα της Black Friday 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπτωτικός θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής» ξεκίνησε στις ΗΠΑ και εισήχθη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Παρότι αρχικά τη Black Friday 2019 «τιμούσαν» αλυσίδες με είδη τεχνολογίας, τα τελευταία χρόνια στην εκπτωτική ημέρα συμμετέχουν καταστήματα κάθε είδους.

Τι εκπτώσεις προσφέρονται στη Black Friday

Το 2018, η μέση έκπτωση στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 52% ανήμερα της Black Friday (το 2017 ήταν 53%). Παρόλα αυτά, οι προσδοκίες των καταναλωτών ήταν μεγαλύτερες, καθώς περίμεναν ότι η μέση έκπτωση θα άγγιζε το 63%.

Παραδοσιακά, οι καταστηματάρχες προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις προσδοκώντας σε κέρδη από τη μεγάλη κατανάλωση.

Πότε ψωνίζουν οι Έλληνες στη Black Friday

Έρευνα που δημοσίευσε το «Black Friday Global» είχε αποκαλύψει ποιες ώρες προτιμούν να ψωνίζουν οι Έλληνες ανήμερα της Black Friday. Όπως προέκυπτε, οι Έλληνες προτιμούν να εκμεταλλεύονται την εκπτωτική ημέρα με αγορές είτε τα μεσάνυχτα είτε το μεσημέρι μεταξύ 14:00 και 15:00.

Όσο για τα ψώνια, κάθε καταναλωτής αγοράζει κατά μέσο όρο τέσσερα προϊόντα.

Τι είδη αγοράζουν οι Έλληνες στη Black Friday και πόσα ξοδεύον

Από την ίδια έρευνα προέκυψαν οι κατηγορίες προϊόντων που προτιμούν να αγοράζουν οι Έλληνες καταναλωτές στη Black Friday. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ψωνίζουν:

  • Είδη ένδυσης
  • Υποδήματα
  • Καλλυντικά και αρώματα
  • Ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ στη Black Friday για αγορές τόσο μέσα από φυσικά όσο και από διαδικτυακά καταστήματα.

Πότε είναι η Cyber Monday 2019

Η Cyber Monday 2019 πέφτει φέτος τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη εκπτωτική ημέρα πέφτει τρεις μέρες μετά τη Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα που ακολουθεί. Προσφέρονται εκπτώσεις για αγορές μέσω διαδικτύου που αφορούν συνήθως σε προϊόντα τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Black Friday 2019: Η επίσημη μέρα καταναλωτικής «ακολασίας» πλησιάζει

Black Friday 2019: Τι αγοράζουν οι Έλληνες, ποιες ώρες και πόσα χρήματα ξοδεύουν

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала