Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τρεις Έλληνες στη... Ρωσική Ακαδημία Επιστημών

© Sputnik / Sergey Mamontov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΣτρατιωτική Ακαδημία στη Ρωσία
Στρατιωτική Ακαδημία στη Ρωσία - Sputnik Ελλάδα
Τρεις Έλληνες - οι Χρήστος Ταχτσίδης, Βαλεντίν Ανάνικοφ και Ιβάν Στιλίδη - απαρτίζουν πλέον τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Ποιοι είναι οι τρεις ομογενείς διακριθέντες.

Ως μέλη της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών εξελέγησαν τρεις Έλληνες ομογενείς.

Πρόκειται για τους Χρήστο Ταχτσίδη, οφθαλμολόγο και πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, Βαλεντίν Ανάνικοφ, καθηγητή Ιατρικής, και Ιβάν Στιλίδη, γιατρό και διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου «Νικολάι Μπλαχόν».

Η εκλογή των τριών διεθνών αναγνωρισμένων Ελλήνων, έγινε γεγονός στις 15 Νοεμβρίου του 2019, μετά το πέρας της σχετικής εκλογικής διαδικασίας.

© Φωτογραφία : rusgreek.ruΟι τρεις Έλληνες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών
Τρεις Έλληνες στη... Ρωσική Ακαδημία Επιστημών - Sputnik Ελλάδα
Οι τρεις Έλληνες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες ομογενείς

Ο Χρήστος Ταχτσίδης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1953 στην περιφέρεια Γκολόντναγια Στεπ του Καζακστάν, έλκοντας την καταγωγή του από την Τραπεζούντα. Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ.

Εργάστηκε ως λέκτορας στην Έδρα Οφθαλμικών Παθήσεων, ενώ την περίοδο 1987 - 2000 διατέλεσε διευθυντής θυγατρικής μίας εκ των διασημότερων οφθαλμολογικών κλινικών της Ρωσίας, της «Μικροχειρουργικής Ματιού».

Το 2001 έγινε διδάκτωρ Ιατρικής, ενώ τοποθετήθηκε ως γενικός διευθυντής της κλινικής «Μικροχειρουργική Ματιού». Στις 21 Δεκεμβρίου 2011 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ενώ το 2013 διορίστηκε αναπληρωτής πρύτανης στο Ρωσικό Εθνικό Ερευνητικό Πανεπίστημιο Ιατρικής «Νικολάι Πιρογκόφ» της Μόσχας.

Από την πλευρά του, ο Βαλεντίν Ανάνικοφ γεννήθηκε το 1975. Το 1996 αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ντόνετσκ, ενώ το 2003 έγινε διδάκτωρ Χημείας. Είναι επικεφαλής ενός εκ των σπουδαιότερων επιστημονικών - ερευνητικών ινστιτούτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, του Ινστιτούτου Οργανικής Χημείας «Νικολάι Ζελίνσκι».

Αποτελεί δε, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου για θέματα Νεολαίας - στους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης - του Συμβουλίου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (από τις 29 Μαΐου 2008).

Τέλος, ο Ιβάν Στιλίδης γεννήθηκε την 1 Απριλίου 1964 στο Σουχούμι της Αμπχαζίας. Το 1988 αποφοίτησε από το Ρωσικό Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής «Νικολάι Πιρογκόφ», ενώ το 1992 έγινε διδάκτωρ Ιατρικής.

Εργάζεται στο Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Ογκολογικό Κέντρο «Νικολάι Μπλαχίν». Το 2005 προήχθη στη βαθμίδα του καθηγητή στην ειδικότητα της Ογκολογίας, ενώ το 2008 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει περισσότερες από 320 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αρνούνται την παροχή βίζας σε Έλληνες της Κριμαίας που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала