Αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Γερουλάνος - Βίντεο

© Φωτογραφία : ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ / O Παύλος Γερουλάνος
O Παύλος Γερουλάνος - Sputnik Ελλάδα
Σε αυστηρό πλαίσιο κινήθηκε ο Παύλους Γερουλάνος από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Έθεσε ζήτημα αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος, ενώ χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ιδεολογικό αντίπαλο.

Ζήτημα αλλαγής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

«Θέλουμε ηγεσία με αυτοπεποίθηση που συνθέτει και δεν διχάζει. Τέτοια ηγεσία δεν έχουμε. Ψηφίστε ό,τι θέλετε σήμερα. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει απαρτία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε αυστηρό ύφος.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συνέδρους, διερωτήθηκε αν «είστε με αυτούς που θα θάψουν το ΠΑΣΟΚ ή με αυτούς που θα το αναγεννήσουν».

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ με προσυνεδριακές απειλές, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σας έφερα εδώ 2.000 υπογραφές που είναι περισσότερες από αυτό εδώ το Σώμα» συνέχισε, αναφερόμενος στη διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ενός «πραγματικού, δημοκρατικού και ανοιχτού συνεδρίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε ότι «τη μάχη κερδίζει αυτός που την δίνει», ενώ υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα λάθη του». Σημείωσε δε, ότι ιδεολογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία, ενώ πολιτικός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα εν μέσω φίλιων πυρών και αντεγκλήσεων, πραγματοποιείται με στόχο την ενοποίηση των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Χθες, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών, η κα Γεννηματά τάχθηκε εναντίον της εσωστρέφειας και έστειλε μήνυμα για «ισχυροποίηση» του κόμματος.

​«Όποιος δεν τολμά, βουλιάζει στη σταθερότητα» σημείωσε, παράλληλα, και κατέστησε αναγκαίο το «μεγάλωμα του ΚΙΝΑΛ για να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη εναλλακτική και ρεαλιστική πρόταση».

Όσον αφορά τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι αποτελεί τον εγγυητή και τον κινητήριο μοχλό του Κινήματος Αλλαγής, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο διυσμού και διάλυσης της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους συνέδρους να υπερψηφίσουν τις προωθούμενες αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προβλέπουν την ενοποίηση των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει... όψη το ΠΑΣΟΚ: Όλες οι τροποποιήσεις στο καταστατικό – Πώς θα εκλέγεται ο πρόεδρος

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала