Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει σενάριο διαδοχής του Τσίπρα - Είναι χαρισματικός ηγέτης

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC / Αλέξης Τσίπρας - Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αλέξης Τσίπρας - Ευκλείδης Τσακαλώτος - Sputnik Ελλάδα
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απέκλεισε κάθε σενάριο αλλαγής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως χαρισματικό.

Κάθε σενάριο διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο Αλέξης είναι ένας χαρισματικός ηγέτης, θα κρατήσει για πολλά χρόνια και όταν ο ίδιος αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει, θα υπάρχει -μετά από μια δεκαετία- μια νέα ηγεσία από νέα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση του Αλέξη» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Γνωστοποίησε δε, ότι διαφωνίες εντός του κόμματος υπήρχαν και παλαιότερα. «Ξέρετε πόσες φορές διαφωνήσαμε στην διαπραγμάτευση και μετά έλεγε ο ένας στον άλλον “Αλέξη, είχες δίκιο σε αυτό” ή “Ευκλείδη, σε αυτό εσύ είχες δίκιο”» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφόρους νέων κομμάτων, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει μετάβαση στον κεντρώο χώρο», καθώς οι κεντρώες πολιτικές δεν δουλεύουν πουθενά.

Υπενθυμίζεται ότι τα σενάρια διαδοχής στην προεδρία του κόμματος απέκλεισε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει «απειλή» όσον αφορά την παραμονή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε εναντίον της εκλογής προέδρου από τη βάση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάλλος δημοσιογράφος έγραψε βιβλίο με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας και οι μεταμορφώσεις της πολιτικής»

ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ: Το νέο κόμμα της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου - Βίντεο

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала