Ιερά μουμιοποιημένα ζώα και αγαλματίδια βρέθηκαν στην Αίγυπτο

CC BY-SA 2.0 / Franklin Heijnen / Egyptian mummy / Μούμια
Μούμια - Sputnik Ελλάδα
Σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στη νεκρόπολη της Αιγύπτου, Σακκάρα, καθώς εντόπισαν ιερά μουμιοποιημένα ζώα και αγαλματίδια, σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της χώρας.

Οι αρχαιολόγοι, πέρσι, έκαναν μια σπουδαία ανακάλυψη στην περιοχή της Σακκάρα, στην Αίγυπτο, καθώς εντόπισαν μουμιοποιημένα ιερά ζώα και αγαλματίδια, σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της χώρας, Κχάλεντ Αλ Ανάνι.

Σύμφωνα με αυτόν, τα λόγια του οποίου επικαλείται η εφημερίδα «Ahram», η ανακάλυψη θεωρείται σαν ένα μουσείο. Η τοποθεσία στη νεκρόπολη της Σακκάρα εντοπίστηκε όσο οι επιστήμονες εργάζονταν σ' ένα νεκροταφείο ζώων. Εκεί, σύμφωνα με τον υπουργό, βρέθηκαν 75 αντικείμενα που χρονολογούνται από την 26η Δυναστεία των Φαραώ (664-525 π.Χ.).

Μεταξύ των αντικειμένων υπήρχαν αγαλματάκια διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών και τα πτηνά και τα ζώα, συμπεριλαμβανομένης μιας μαγκούστας, ένα άγαλμα του ιερού ταύρου Άπις και ένα άγαλμα ενός πουλιού, το οποίο λατρευόταν στην Αίγυπτο.

​Επίσης, ανακαλύφθηκαν 25 πέτρινα κιβώτια διακοσμημένα με ιερογλυφικά που φυλάσσουν μεγάλους πέτρινους σκαραβαίους, τα απομεινάρια των μουμιοποιημένων κροκοδείλων και πέντε μουμιοποιημένες γάτες. Ύστερα, από εξέταση με ακτίνες Χ πιθανολογείται ότι οι γάτες είναι λιοντάρια.

Ο Κχάλεντ Αλ Ανάνι δήλωσε ότι αν επιβεβαιωθούν οι περαιτέρω δοκιμές, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε άθικτη μούμια ενός λιονταριού, καθώς προηγουμένως οι επιστήμονες βρήκαν μόνο σκελετούς.

Ο υπουργός είπε ότι θα διεξαχθούν περισσότερες μελέτες για τον προσδιορισμό του φύλου και του είδους των ζώων και ότι το εύρημα δεν είναι το τελευταίο, καθώς οι αρχαιολόγοι σχεδιάζουν να κάνουν μια άλλη ανακάλυψη πριν από τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα:

Η μούμια της Βασίλισσας Νεφερτίτης ίσως έχει ανακαλυφθεί σύμφωνα με Αιγύπτιο αρχαιολόγο

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала