Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Απειλές της Εσθονίας κατά υπαλλήλων του Sputnik

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςTo λογότυπο του Rossiya Segodnya, πρακτορείου ειδήσεων
To λογότυπο του Rossiya Segodnya, πρακτορείου ειδήσεων - Sputnik Ελλάδα
Η αρχισυντάκτρια του Rossiya Segodnya και του Sputnik Μαργαρίτα Σιμονιάν δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του γραφείου «έσπασε» το συμβόλαιο με το Sputnik Εσθονίας υπό αστυνομική πίεση, ότι η Εσθονία ήταν μία χώρα όπου το Sputnik αντιμετώπιζε πρωτοφανή προβλήματα, μεταξύ των οποίων και απειλές.

Η Εσθονία απειλεί τους υπαλλήλους του Sputnik της χώρας για ποινικές διώξεις αν δεν σταματήσουν να εργάζονται για το πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya έως το 2020. Το πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya θεωρεί αυθαίρετες τις ενέργειες του Ταλίν κατά του Sputnik Εσθονίας και προτίθεται να απευθυνθεί στον ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

«Οι υπάλληλοι του Sputnik Εσθονίας έλαβαν επιστολές από το αστυνομικό τμήμα και τη συνοριοφυλακή της χώρας με ευθείες απειλές για κίνηση ποινικής διαδικασίας εναντίον τους αν δεν σταματήσουν να εργάζονται με τον μητρικό οργανισμό, το πρακτορείο Rossiya Segodnya International έως την 1η Ιανουαρίου 2020» αναφέρεται.

«Ως δικαιολογία για τις ενέργειες αυτές, επισημάνθηκαν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 17 Μαρτίου 2014 κατά ορισμένων προσώπων και νομικών οντοτήτων υπό το πρίσμα γεγονότων στην Ουκρανία» ανέφερε η ενημέρωση.

Αναφέρεται ότι το πρακτορείο δεν υπήρχε σε καμία λίστα κυρώσεων της Ε.Ε.

«Θεωρούμε τις ενέργειες των αρχών της Εσθονίας ωμή αυθαιρεσία και σχεδιάζουμε να απευθυνθούμε σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η UNESCO, απαιτώντας ορθή αξιολόγησης αυτής της άνευ προηγουμένου περίπτωσης παραβίασης της ελευθερίας του λόγου και μέτρα για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων που εκτελούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κιρίλ Βισίνσκι, εκτελεστικός διευθυντής του , Rossiya Segodnya δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα σε συνάντηση του προεδρείου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαργαρίτα Σιμονιάν για Sputnik Εσθονίας: Μας άφησαν χωρίς κτίριο, θα δουλέψουμε από το σπίτι

Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε;: Η Εσθονία το χειρότερο μέρος για να δουλεύεις στο Sputnik

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала