Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, φορούσε γιλέκο στα χρώματα του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, εκφράζοντας έτσι την υποστήριξή της στους δημοσιογράφους του Sputnik Εσθονίας, οι οποίοι απειλούνται με ποινικές διώξεις.
Η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι η Εσθονία κάνει μπούλινγκ κατά των εργαζομένων του Sputnik Estonia, κάτι που χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Στις 19 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει το έργο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο εξωτερικό.
Υψηλόβαθμη πηγή ανέφερε νωρίτερα ότι θεωρεί πως οι ενέργειες της Εσθονίας κατά του Sputnik Estonia είναι βρετανικής προέλευσης.
Στις 18 Δεκεμβρίου, το Rossiya Segodnya έκανε γνωστό ότι «οι εργαζόμενοι του Sputnik Εσθονίας έλαβαν επιστολές από το αστυνομικό τμήμα και τη συνοριοφυλακή της χώρας με ευθείες απειλές για κίνηση ποινικής διαδικασίας εναντίον τους αν δεν σταματήσουν να εργάζονται με τον μητρικό οργανισμό, το πρακτορείο Rossiya Segodnya International έως την 1η Ιανουαρίου 2020».
Πρόσφατα, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τις απειλές κατά εργαζομένων στο Sputnik Εσθονίας από Αρχές της χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Δεν μπορείτε να σωπάσετε τους πάντες»: Ειδικοί σχολιάζουν τις απειλές κατά του Sputnik Εσθονίας