Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έφεση κατέθεσε το Rossiya Segodnya για τις κυρώσεις στο Sputnik Εσθονίας

© Sputnik / Konstantin Chalabov /  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςSputnik
Sputnik - Sputnik Ελλάδα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, Ούρμας Ρέινσαλου, δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας του θα αντισταθούν σε πιέσεις ξένων χωρών αναφορικά με τις απειλές του Ταλίν για ποινική δίωξη των υπαλλήλων του Sputnik Εσθονίας και δεν θα αλλάξουν τη στάση τους στο θέμα.

Το διεθνές πρακτορείο Rossiya Segodnya υπέβαλε ένσταση στο Εσθονικό Συμβούλιο Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής ζητώντας να επαληθεύσει τους λόγους για την επιβολή κυρώσεων κατά του οργανισμού Sputnik και να αναθεωρήσει την απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινική δίωξη των υπαλλήλων του Sputnik.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά η εκπρόσωπος του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik Εσθονίας. Ελένα Τσερίσεβα.

«Όσον αφορά το πρακτορείο Rossiya Segodnya, αυτό σημαίνει ότι για να εφαρμοστούν κυρώσεις κατά του Rossiya Segodnya, πρέπει να αποδειχθεί ότι τα κεφάλαια του Rossiya Segodnya ελέγχονται από τον Ντμίτρι Κισέλεφ ως εξουσιοδοτημένου προσώπου ή βρίσκονται στην κατοχή του. Η αλήθεια είναι ότι τα κεφάλαια και οι πόροι που ανήκουν στη ρωσική επιχείρηση δεν ανήκουν στον Ντμίτρι Κισέλεφ» αναφέρει το έγγραφο, με τη διευκρίνιση ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τα έσοδα και τα κέρδη του οργανισμού είναι ομοσπονδιακή περιουσία.

Το ίδιο νομικό έγγραφο σημειώνει ότι το Rossiya Segodnya δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις κυρώσεις της ΕΕ, αν και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Ντμίτρι Κισέλεφ είναι σε αυτον. Επιπλέον, ακόμα και στο εσθονικό δίκαιο, αναφέρεται ρητά ότι οι κυρώσεις μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε εκείνα τα νομικά πρόσωπα και τα άτομα που αναφέρονται στη λίστα.

Στις 18 Δεκεμβρίου, το πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του Sputnik Εσθονίας έλαβαν επιστολές από την αστυνομίας της χώρας που προειδοποιούσε ότι θα αντιμετώπιζαν ποινική δίωξη αν δεν διέκοπταν τους δεσμούς τους με το πρακτορείο, με έδρα τη Μόσχα μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Οι εσθονικές αρχές χρησιμοποίησαν τις κυρώσεις της ΕΕ το 2014 ως πρόσχημα για μια νομική κίνηση κατά του του πρακτορείου.

Το Rossiya Segodnya ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρεται σε καμία λίστα κυρώσεων της ΕΕ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала