Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αυτά είναι τα μέλη του δ.σ. του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος

Βρείτε μας
Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος – τα οποία ορίστηκαν με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη – θα είναι πενταετής.

Στον ορισμό του προέδρου, του αναπληρωτή προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος θα είναι πενταετής.

Πρόεδρος του δ.σ. ορίστηκε ο Ιωάννης Δαγκλής, καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο κ. Δαγκλής έχει προσκληθεί σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων της NASA, της European Space Agency, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ακαδημίας της Φινλανδίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές διαστημικών αποστολών και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος 21 διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Αναπληρωτής πρόεδρος ορίστηκε ο Γεώργιος Νούνεσης, διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ο κ. Νούνεσης ήταν  διδάκτορας Φυσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, ενώ πριν επιστρέψει στην Ελλάδα εργάστηκε στο ΜΙΤ (1987 – 1995).

Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Νικόλαος Σέργης, ερευνητής Διαστημικής Φυσικής στην Ακαδημία Αθηνών (Γραφείο Διαστημικής Έρευνας) και το Johns Hopkins University (JHU/APL), καθώς συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επικεφαλής ή μέλος διεθνών ερευνητικών ομάδων στο πεδίο της Διαστημικής Επιστήμης και Εφαρμογών.

Ο κ. Σέργης έχει βραβευθεί δύο φορές από τη NASA σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ διαθέτει διοικητική εμπειρία στη διαχείριση και αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη του δ.σ., είναι τα εξής:

  • Αντιγόνη Γιαννακάκη: Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε όλους τους κλάδους Δικαίου και εξειδίκευση στο Δίκαιο Πληροφορικής και τις νέες τεχνολογίες (GDPR, Cyber Security κλπ). Έχει διατελέσει Δικηγόρος στην Δικηγορική Εταιρεία «Κ. Παπακωστόπουλος και Συνεργάτες» και νομική σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Κωνσταντίνος Καράντζαλος: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με διδακτορικό στην Τηλεπισκόπηση και μεταδιδακτορικό σε μεθόδους Παρατήρησης Γης και Μηχανικής Μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα για την αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων, με διεθνείς διακρίσεις για την επιστημονική συνεισφορά του ερευνητικού του έργου.
  • Κωνσταντίνος Συνολάκης: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (1997) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2004). Από το 2016, είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας. Έχει διεξάγει έρευνες στη σεισμολογία, στην ωκεανογραφία και ιδιαιτέρως στα αποτελέσματα σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων.
  • Παύλος - Πέτρος Σωτηριάδης: Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Έλαβε Δίπλωμα από το ΕΜΠ, Master από το Πανεπιστήμιο Stanford και Διδακτορικό από το MIT και διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιερρακάκης: Και στο κινητό μέσω app η νέα ταυτότητα

Νέες ταυτότητες: Θα περιλαμβάνουν αριθμό που θα αντικαθιστά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ - Πότε θα κυκλοφορήσουν

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала