Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρών ο Ασάνζ στην ακρόαση για την υπόθεση έκδοσής του στις ΗΠΑ

© AP Photo / Frank AugsteinΟ Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Τζούλιαν Ασάνζ - Sputnik Ελλάδα
Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση έκδοσης του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν  Ασάνζ από το δικαστήριο του Westminster.

Σήμερα στο Λονδίνο ξεκίνησε η ακρόαση αναφορικά με την έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks στις ΗΠΑ .

Κατά τη συζήτηση, η περιφερειακή δικαστής Βανέσα Μπάραϊτσερ αποφάνθηκε ότι η επόμενη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου και ότι ο Ασάνζ θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ασάνζ εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο του Westminster στο Λονδίνο, όπου έγινε η ακρόαση σχετικά με την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ακρόαση καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα, γεγονός που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχαν κάποιες επιπλοκές στη φυλακή Belmarsh όπου κρατείται.

Είπε επίσης ότι η υπεράσπιση εξακολουθούσε να δυσκολεύεται στην επικοινωνία και τη μεταφορά τεκμηρίων στον πελάτη της, λόγω των κανόνων της φυλακής.

Τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση έκδοσης του Ασάνζ θα αποτελείται από τρία ξεχωριστά στάδια, με ακροάσεις προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ο Ασάνζ, ο οποίος αρχικά κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη Σουηδία το 2010, είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012 έως το 2019.

Τον Απρίλιο, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου εισήλθε στην πρεσβεία για να συλλάβει τον ιδρυτή του WikiLeaks και τελικά καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες στη φυλακή για παραβίαση των όρων εγγύησης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала