Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έκανε δωρεά για ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΣυνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών - Sputnik Ελλάδα
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχώρησε σε δωρεά για ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων και αγορά κλινοσκεπασμάτων. Παρουσία Μητσοτάκη η υπογραφή του μνημονίου χορηγίας.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα καλύψει τα έξοδα για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής καθώς και για την αγορά κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών, για την υπογραφή του μνημονίου χορηγίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση «όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

«Σήμερα θέλω να μιλήσω πάρα πολύ λίγο. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω, για ακόμα μια πολύ σημαντική προσφορά της Ένωσης, αλλά θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε εσάς και στον υπουργό να μας πείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνετε, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα νοσοκομεία μας και να σας συγχαρώ και για την ευρηματικότητα της ιδέας. Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ' ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την ενίσχυση των νοσοκομείων όσο και στην αγορά νέων σκαφών του Λιμενικού.

«Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά».

Στην παλαιότητα των δημοσίων νοσοκομείων αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι έχουν ανακαινιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Δήλωσε ότι με την παρέμβαση των Ένωσης Εφοπλιστών θα ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής των νοσοκομείων σε όλη τη Αττική και η διαδικασία θα ξεκινήσει το πολύ σε 3 μήνες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, εκτίμησε ότι η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

«Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονήσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια. Και νομίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά την οποία τελευταίως την έχετε ζήσει. Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν τα ανακοινώνουμε, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τον ανθρώπινο πόνο είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα. Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις», δήλωσε.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τα νοσοκομεία

Με βάση τη συμφωνία, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), θαλάμους νοσηλείας και κοινόχρηστους χώρους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «'Αγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «'Αγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εφοπλιστές: Το 53% του στόλου της ΕΕ και το 21% του παγκόσμιου αντιπροσωπεύει η ελληνική ναυτιλία

Συμφωνία Τσίπρα με Έλληνες εφοπλιστές για καταβολή «75 εκατ. ευρώ ετησίως»

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала