Η πρώτη δοκιμή του drone Gremlin X61 A των ΗΠΑ και η... παρθενική συντριβή του - Βίντεο

Το drone Gremlin X61 A δοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά, την περασμένη Παρασκευή (24/01), αλλά το μη επανδρωμένο όχημα συνετρίβη.

Για χρόνια, η Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας Έργων Άμυνας (DARPA) των ΗΠΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μη επανδρωμένο drone που να μπορεί να φεύγει και να επιστρέφει σε άλλο αεροπλάνο. Έτσι, κατάφερε -με τη βοήθεια της εταιρείας Dynetics- να το κατασκευάσει.

Ως εκ τούτου, το drone με την κωδική ονομασία Gremlin X61 A έκανε την πρώτη του δοκιμή, την Παρασκευή (24/01), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Εντούτοις, δεν πήγαν όλα όπως προγραμματίζονταν και έτσι το drone συνετρίβη, αλλά η εταιρεία έχει κατασκευάσει άλλα πέντε τέτοια οχήματα. Η δοκιμαστική πτήση διήρκεσε μια ώρα και 41 λεπτά, με την αποκόλληση του Gremlin X61 A από το φτερό ενός C-130.

Ο Μπράντον Χίλερ, επικεφαλής μηχανικός του Gremlin X61 A, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Αυτή η δοκιμή πτήσης επικυρώνει όλες τις εργασίες μηχανικού σχεδιασμού, ανάλυσης και δοκιμών εδάφους που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην απόδοση του οχήματος και στο συνολικό σχεδιασμό που προχωράμε, και τα δεδομένα τηλεμετρίας από την πτήση συγκλίνουν εξαιρετικά καλά με τις προβλέψεις μοντέλων μας. Η ομάδα μας έχει κάνει μια θαυμάσια δουλειά για να πετύχει την πρώτη πτήση αυτού του μοναδικού αεροσκάφους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και είμαστε πρόθυμοι να αποκτήσουμε αυτή τη νέα δυνατότητα στα χέρια του υπουργείου Άμυνας».

Στα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Πεντάγωνο έκανε δοκιμή, χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικό Convair B-36 ως τη μητρική πλατφόρμα τεσσάρων F-85 Goblin. Την εποχή εκείνη, η Πολεμική Αεροπορία τους αποκαλούσε «μαχητές-παράσιτα».

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Ακύρωσε παραγγελία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αγορά drones από τις ΗΠΑ

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала