Το 2025 θα κάνει την παρθενική του επανδρωμένη πτήση το νέο ρωσικό διαστημόπλοιο Orel

CC0 / / Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - Sputnik Ελλάδα
Το νέο ρωσικό διαστημόπλοιο Orel, αναμένεται να ξεκινήσει επανδρωμένες πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Σεπτέμβριο του 20225.

Έγγραφα, μέσω των οποίων επιβεβαιώνεται πως η πρώτη επανδρωμένη πτήση του ρωσικού διαστημοπλοίου Orel, (Αετός), προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2025, έφτασαν στην κατοχή του πρακτορείου Sputnik.

«Η εκτόξευση ενός [νέου] επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2025» αναφέρουν τα έγγραφα που παρουσίασε η εταιρία Energia, η οποία είναι και η κατασκευάστρια εταιρία του διαστημοπλοίου, προς την Ρωσική κρατική εταιρία Διαστήματος, Roscosmos.

Στα έγγραφα γίνεται αναφορά και σε άλλες ημερομηνίες, όπως της παρθενικής μη επανδρωμένης πτήσης του Orel, τον Σεπτέμβριο του 2023, καθώς και της πρώτης μη επανδρωμένης πτήσης προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το διαστημόπλοιο Orel, (το οποίο ήταν γνωστό ως Ομοσπονδία), βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ προορίζεται να κάνει και ταξίδια στην Σελήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νέοι υπερπύραυλοι της Roscosmos θα είναι πιο οικονομικοί από τους αμερικανικούς - Βίντεο

Αλλαγή διοίκησης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εν αναμονή νέων αφίξεων - Βίντεο

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала