Ο πρώτος από τους δορυφόρους Arktika-M της Ρωσίας, στο διάστημα τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Ο πρώτος από τους δορυφόρους Arktika-M για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους κλίματος της Αρκτικής, θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να εκτοξευθεί ο πρώτος δορυφόρος Arctic-M από τη Ρωσία, ο οποίος θα παρακολουθεί το κλίμα και το περιβάλλον της περιοχής της Αρκτικής.

Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας, η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

«Η εκτόξευσης ενός πυραύλου Soyuz-2.1b με προωθητήρα Fregat και τον πρώτο δορυφόρο Arctic-M, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου» ανέφερε η πηγή στο πρακτορείο Sputnik.

Οι Arktika-M, είναι μια σειρά δορυφόρων που θα φέρουν αισθητήρες ενώ θα έχουν και δυνατότητα έκτακτων τηλεπικοινωνιών και θα τεθούν σε ελλειπτική τροχιά, που θα διαρκεί 12 ώρες.

Ρωσικός πύραυλος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Η Roscosmos σκοπεύει να στείλει στο διάστημα 600 δορυφόρους μέχρι το 2030

Το φορτίο τους αποτελείται από το πολυ-φασματικό σύστημα απεικόνισης MSU-GSM, καθώς και πομπούς για μετεωρολογικά και διασωστικά συστήματα.

Η κρατική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos, ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2019 πως η εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου Arktika-M έχει αναβληθεί μέχρι το 2023.

Το ομοσπονδιακό διαστημικό πρόγραμμα για το 2016-2025, προβλέπει την εκτόξευση τριών ακόμα δορυφόρων Arktika-M για το 2023, το 2024 και το 2025 αν και μέχρι τώρα δεν έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια για την κατασκευή τους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала