Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: «Η φυσική συνέχεια μιας ολέθριας πολιτικής»

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΑντικατάσταση της πινακίδας «Μακεδονία» με νέα που αναγράφει «Βόρεια Μακεδονία» στη Γευγελή, στις 13 Φεβρουαρίου 2019
Αντικατάσταση της πινακίδας «Μακεδονία» με νέα που αναγράφει «Βόρεια Μακεδονία» στη Γευγελή, στις 13 Φεβρουαρίου 2019 - Sputnik Ελλάδα
Την επίσημη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ σχολίασε στο Sputnik, o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι και επίσημα, μέλος του ΝΑΤΟ, από το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήταν κάτι το αναμενόμενο μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν η φυσική συνέχεια μιας ολέθριας πολιτικής που δεν γνώριζε τις ιστορικές διαστάσεις του προβλήματος, που έδωσε το όνομα σε μια περιοχή στα βόρεια της Ελλάδος, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία ούτε ιστορικά, ούτε γεωγραφικά, ούτε γλωσσολογικά», επισημαίνει στο Sputnik, o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει έχει μελετήσει πολυ βαθιά τα ζητήματα αυτά ως ιστορικός - σλαβολόγος. 

Διαδηλώσεις Σκοπιανών στη Μελβούρνη - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη - Βίντεο

Όπως πιστεύει, το ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού είχε ως μόνο σκοπό την ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι η ένταξη έγινε για να αποτελέσει αυτό το κράτος «το μαλακό μαξιλαράκι του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων».

Παράλληλα εκφράζει την προσωπική του απογοήτευση για την απόφαση.

«Προσωπικά με θλίβει η απόφαση, γιατί εμείς ως Μακεδόνες δεχόμαστε άμεση επίθεση ως προς την εθνική μας καταγωγή που είναι η Ελλάδα. Οι Μακεδόνες είναι δύο φορές Έλληνες, έχουν δώσει απίστευτους αγώνες για τη σωτηρία αυτού του έθνους που λέγεται ελληνικό, ανά τους αιώνες, επομένως μας θλίβει το γεγονός ότι δεν μας υπολόγισε κανένας απολύτως». 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала