Κορονοϊός: Οι τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

© Φωτογραφία : Konstantinos Konstantinos Tsakalidis / SOOCΚλειστά μαγαζιά
Κλειστά μαγαζιά - Sputnik Ελλάδα
Τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ εντάσσονται στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τρεις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη σημερινή εξαγγελία νέων μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε τους όρους καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ανακοίνωση οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα
Δώρο Πάσχα: Πότε θα δοθεί - Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι νέοι ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό

Οι τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν σήμερα και εντάσσονται από τον Απρίλιο στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό είναι οι:

  • Πρώτη κατηγορία: μεσιτικά γραφεία, διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κατασκευή κτιρίων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών πυλών, καθαρισμός κτιρίων και καθαριστήρια ρούχων, γενικό εμπόριο αρτοσκευασμάτων, κτηνίατροι, φιλανθρωπικά σωματεία και κοινωφελή ιδρύματα, λιανικό εμπόριο, υπαίθριες αγορές, δραστηριότητες τηλεφωνικών κέντρων κλπ.
  • Δεύτερη κατηγορία: βιομηχανία, το χονδρεμπόριο, ασφάλιση, και άλλες υπηρεσίες. Τόσο στην κατηγορία αυτή όσο και την προηγούμενη τα πλεονεκτήματα είναι η 4μηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων με έκπτωση 25% για εμπρόθεσμης καταβολής. Επιπλέον για τον ΦΠΑ Απριλίου παρέχεται έκπτωση 25% σε εμπρόθεσμη καταβολή η οποία θα συμψηφισθεί με μελλοντικές οφειλές. Προϋπόθεση είναι η καταβολή των υποχρεώσεων του Μαρτίου. Επίσης για επαγγελματίες και εργαζόμενους προβλέπεται η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.
  • Τρίτη κατηγορία: εμπορία και διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου, πρατήρια καυσίμων, διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους. Για το κλάδο εμπορίας και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις ρευστότητας

Αναφερθείς στο σύνολο των ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό, ο κ. Σκυλακάκης παρατήρησε ότι πλέον καλύπτουν το 76% των επιχειρήσεων.

Τι ισχύει για επιστρεπτέα προκαταβολή λόγω κορονοϊού

Όπως δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, για την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο διάστημα από 2 Απριλίου μέχρι 10 Απριλίου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet.

Ανακοίνωση οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα
Σταϊκούρας: Τα 800 ευρώ θα δοθούν σε 1,7 εκατ. εργαζομένους

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet θα έχει πενταετή διάρκεια ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала