Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις εργοδοτών στην «ΕΡΓΑΝΗ»

CC0 / Pixabay.com / Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής - Sputnik Ελλάδα
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο σύστημα της«ΕΡΓΑΝΗ», εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Παράταση παίρνει η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρατείνεται, μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020, η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που η επιχειρηματική δραστηριότητά τους ανεστάλη, με εντολή δημόσιας αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά θα έληγε αύριο 31 Μαρτίου 2020.

Ποιοι, πότε και πώς θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ

Το επίδομα των 600 ευρώ θα δοθεί σε έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρουσίαση του νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένοι κλάδοι να λάβουν από τον Μάιο το επίδομα των 800 ευρώ, εάν η κρίση με τον κορονοϊό συνεχιστεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης, το εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ αφορά στην ενίσχυση έξι βασικών επιστημονικών κλάδων.

«Οικονομολόγοι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί –ανεξάρτητοι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή-, γιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές», είναι δικαιούχοι για το επίδομα των 600 ευρώ, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

«Μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους εκπαιδευτικό επίδομα - αποζημίωση ύψους 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο, μέσα από ανοιχτό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης», τόνισε και πρόσθεσε πως θα δοθεί σε δόσεις.

«Η πρώτη δόση των 400 ευρώ θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά τις 15 Απριλίου, ενώ τα πρώτα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι τέλος Απριλίου», είπε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала