Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Κορονοϊός: Ιατρικές μάσκες από 3D εκτυπωτή και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

CC0 / / Τρισδιάστατος εκτυπωτής
Τρισδιάστατος εκτυπωτής - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, Χρήστος Καλλονιάτης, αυτήν τη στιγμή προετοιμάζεται η πρώτη παρτίδα με τις τυπωμένες προστατευτικές μάσκες.

Στην τύπωση προστατευτικών μασκών προκειμένου να τις παραδώσει στους υγειονομικούς φορείς, προχώρησε το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI Lab του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως περιγράφει και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, Χρήστος Καλλονιάτης, στο ΑΜΠΕ, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ήταν η μέρα που τα μέλη του εργαστηρίου έλαβαν την απόφαση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία «HELLAS COVID 3D Supplies», που διοργανώνει η ομάδα 3DHUB, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Η μάσκα συνιστάται από μια ομοσπονδιακή ομάδα μελέτης πολιτικής άμυνας της Δυτικής Γερμανίας ως προστασία απέναντι στη ραδιενέργεια. Το σκοτεινό γυαλί στα δεξιά προστατεύει το μάτι από το έντονο φως ενώ ο καθρέφτης αριστερά δίνει τη δυνατότητα σε όποιον τη φοράει να διαβάζει όργανα που δείχνουν την ένταση της ραδιενέργειας. Αμβούργο,  24 Απριλίου 1957.  - Sputnik Ελλάδα
Η ιστορία της μάσκας προστασίας: Η ανθρωπότητα έψαχνε πώς να προφυλαχτεί πριν τον κορονοϊό

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της δράσης, Κωστή Κουτρέτσο, του οποίου και μετέφερε τη διαθεσιμότητα του εργαστηρίου του σε εξοπλισμό, καθώς και την προθυμία συμμετοχής στη δράση.

«Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, με χαρά ξεκινήσαμε την παραγωγή προσωπίδων για τις μάσκες, που θα πρέπει να παραδοθούν σταδιακά στους φορείς που έχουν ανάγκη. Έχουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια»

Όσον αφορά το εργαστήριο «Privacy Engineering and Social Informatics», ασχολείται κυρίως με ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας, με τον σχεδιασμό και την κατασκευή έξυπνων συσκευών και με τις τυπώσεις σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала