Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Άγιο Φως: «Όχι» από Πατούλη στην κατ’ οίκον παράδοση

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΆγιο Φως
Άγιο Φως - Sputnik Ελλάδα
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τάσσεται εναντίον της κατ' οίκον παράδοσης του Αγίου Φωτός, απορρίπτοντας τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της κατ’ οίκον παράδοσης του Αγίου Φωτός στα σπίτια των πιστών, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης.

Άγιο Φως - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Άγιο Φως: «Όχι» από Πατούλη στην κατ’ οίκον παράδοση

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην «ΕΡΤ» και ερωτηθείς για τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αντίθεσή του και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ.

Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως, λόγω της απόφαση περί λειτουργίας των Εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε ότι τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης.

Στόχος της ενέργειας, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί η ενίσχυση του αγώνα που δίνουν οι πολίτες για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала