Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το Taxisnet - Τι προβλέπεται για τους συζύγους

CC0 / / Υπολογισμός με κομπιουτεράκι
Υπολογισμός με κομπιουτεράκι - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Taxisnet. Πώς θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση οι σύζυγοι, τι θα γίνει με όσους έχουν υπογράψουν σύμφωνα συμβίωσης.

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα ηλεκτρονική πύλη στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2019.

Η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είναι υποχρεωτική και γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. 

Ακίνητα. - Sputnik Ελλάδα
Ακίνητα: Οι αλλαγές που έρχονται από το 2020 σε φορολογία και αντικειμενικές αξίες

Τι γίνεται με τους συζύγους

Σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο.

Ωστόσο, μπορούν οι σύζυγοι να υποβάλουν χωριστή δήλωση, εφόσον έχουν επιλέξει για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019 να κάνουν κάτι τέτοιο.

Δεν απαιτείται γνωστοποίηση για την υποβολή χωριστής φορολογικής δήλωσης στην περίπτωση που έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Σύμφωνο συμβίωσης

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, στην περίπτωση που ενημερώσουν το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με δήλωση μεταβολής, δύνανται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους.

Έτσι, έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους έγγαμους και υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι εκείνο το μέρος του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δηλώνεται ως υπόχρεος και για τα εισοδήματα του άλλου μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала