Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Τι αλλαγές φέρνει σε σχολεία και πανεπιστήμια

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC / Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας - Sputnik Ελλάδα
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δημοσιότητα θα δοθεί σήμερα, Τετάρτη, το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που περιλαμβάνει αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση θα τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.gr, ενώ η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο.

Τι αλλαγές περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.

Το λογότυπο του Skype - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Ψηφιακή εκπαίδευση: Τα θετικά και τα αρνητικά για τους μαθητές

Παράλληλα, αλλαγές αναμένονται στο πλαίσιο λειτουργίας και στην ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων.

Ταυτόχρονα, πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала