Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καμπανάκι ΟΗΕ για τον κορονοϊό: Εξελίσσεται σε «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. - Sputnik Ελλάδα
Την προειδοποίηση ότι η πανδημία του κορονοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. «Η κρίση μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την πανδημία», τόνισε.

«Καμπανάκι» για μια «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» έκρουσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφερόμενος στον κορονοϊό και παρουσιάζοντας σχετική έκθεση.

Παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης: Οι κοινωνικές ελευθερίες στην εποχή του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης: Οι πολιτικές ελευθερίες στην εποχή του κορονοϊού
Όπως τόνισε, συγκεκριμένα, ο ίδιος, ο κορονοϊός συνιστά μια «ανθρωπιστική κρίση που γρήγορα καθίσταται κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Ο Γκουτέρες μίλησε για διάκριση στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και «δυσανάλογες επιπτώσεις σε ορισμένες κοινότητες, άνοδο της ρητορικής του μίσους, στόχευση ευάλωτων ομάδων».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι με τον «αυξανόμενο εθνικισμό, τον λαϊκισμό, τον αυταρχισμό και την οπισθοχώρηση σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ορισμένες χώρες, η κρίση μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την πανδημία».

«Το μήνυμα είναι σαφές: Οι άνθρωποι - και τα δικαιώματά τους - πρέπει να είναι προτεραιότητα και στο κέντρο», διεμήνυσε ακόμη. 

Διαβάστε ακόμη:

Κίνδυνος λιμού εξαιτίας του κορονοϊού - Δραματική έκκληση από τον ΟΗΕ

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала