Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τέλος η καραντίνα για έξι χωριά της Καστοριάς

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣτην εποχή του κορονοϊού.
Στην εποχή του κορονοϊού.  - Sputnik Ελλάδα
Από την καραντίνα βγαίνουν, σήμερα, έξι χωριά της Καστοριάς, όπου στις αρχές του μήνα, εφαρμόστηκαν έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλης έκτασης εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεύτερη μέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Πότε άρχισε η καραντίνα: Το χρονικό από τα πρώτα λουκέτα μέχρι το lockdown
Μετά από 24 ημέρες, βγαίνουν σήμερα από την καραντίνα, έξι χωριά της Καστοριάς. 

Η καραντίνα ετέθη σε εφαρμογή στις αρχές Απριλίου, καθώς επρόκειτο για περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τον κορονοϊό, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε έξι, ενώ αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν. 

Μεταξύ των χωριών ήταν και η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη και η Πτεριά.

Η κυβέρνηση, υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφάσισε να θέσει τα χωριά αυτά σε καραντίνα, αναστέλλοντας τη δυνατότητα κατ' εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. 

 Σε ισχύ η καραντίνα στη Μεσοποταμία Καστοριάς - Sputnik Ελλάδα
Κορονοϊός: Σε ισχύ η καραντίνα στη Μεσοποταμία Καστοριάς – Με «ντελίβερι» τα είδη πρώτης ανάγκης
Σε δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ, κάτοικοι της Μεσοποταμίας μίλησαν για την πρωτόγνωρη αυτή πραγματικότητα που κλήθηκαν να βιώσουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια εμπειρία που τους ώθησε να σκεφτούν διαφορετικά τη ζωή, ενώ πλέον και αφού τήρησαν τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν, θα βγουν ξανά από το σπίτι, παραμένοντας πάντως προσεκτικοί. 

Το τέλος της καραντίνας στη Μεσοποταμία ανακοίνωσε, άλλωστε, χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο και ευχαριστώντας τους κατοίκους για τη συνεργασία και την υπομονή τους. 

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала