Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες της χώρας για τον κορονοϊό COVID-19, σήμερα (28/04), όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο κ. Πέσκοφ είπε ότι ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να παρουσιάσει μια αξιολόγηση της κατάστασης για τον COVID-19 στη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία έχει ξεπεράσει τις 87.000, οι θάνατοι ανέρχονται σε περίπου 800 ενώ πάνω από 7.340 άνθρωποι έχουν ήδη αναρρώσει πλήρως.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στις 11 Μαρτίου, κήρυξε ως «πανδημία» τον κορονοϊό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του ΠΟΥ, περισσότερα από 2.878.000 κρούσματα του COVID-19 έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 198.000 άτομα έχουν πεθάνει από την ασθένεια.