Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Οργανωμένες παραλίες: Πυρετός εργασιών και αγώνας δρόμου ενόψει του Σαββάτου

CC0 / / Παραλία
Παραλία - Sputnik Ελλάδα
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας άναψε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες έχουν μόλις 48 ώρες για να προετοιμαστούν.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στις περίπου 500 οργανωμένες παραλίες της χώρας, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν από το προσεχές Σάββατο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο φόβος για φαινόμενα συνωστισμού στις ελεύθερες παραλίες, ανάγκασαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στην πρόωρη επαναλειτουργία των πλαζ, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε και επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης.

Τουρίστες ταξιδεύουν προς τα Ελληνικά νησιά, από το λιμάνι του Πειραιά. - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Τουρισμός: Η Ελλάδα προχωρά στην υπογραφή διμερών συμφωνιών - Ποιες χώρες βρίσκονται στο «στόχαστρο»

Έτσι, από το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες όλης της χώρας έχουν το δικαίωμα να «ανοίξουν» τις πύλες τους και να υποδεχθούν τους λουόμενους, οι οποίοι θα αναζητούν ανάσες δροσιάς.

Άλλωστε, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι η θερμοκρασία, τις επόμενες ημέρες, θα φθάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου – πρωτοφανή επίπεδα για την εποχή.

Από το πρωί της Πέμπτης επομένως, οι ιδιοκτήτες των οργανωμένων παραλιών έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν όλες τις αναγκαίες εργασίες και να είναι έτοιμοι για τη φετινή «πρεμιέρα».

Τα μέτρα ασφαλείας

Οι οργανωμένες παραλίες θα πρέπει από τις 08:00 το Σάββατο να λειτουργούν ως εξής:

  • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
  • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα τέσσερα μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
  • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι δύο ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Επίσης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ-μπαρ, προβλέπεται ότι θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away), ενώ τα προϊόντα τους θα πρέπει να είναι συσκευασμένα και να μην παρασκευάζονται στον χώρο. 

Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από παραλίες στην περιοχή του Φλοίσβου, 27 Ιουλίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες: Ανοικτές από το Σάββατο, τι μέτρα θα ισχύσουν

Η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών και το delivery στα σημεία αυτά απαγορεύεται, ενώ δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο του καταστήματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Ισχυρή σύσταση -και όχι υποχρέωση- αποτελεί η χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Ξαπλώστρες - καρέκλες

Σε ό,τι αφορά τις ξαπλώστρες-καρέκλες, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να τις απολυμαίνει έπειτα από κάθε πελάτη. Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. 

Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή, ενώ θα πρέπει και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала