Δένδιας: Σαφές μήνυμα η καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos MyrillasΔένδιας
Δένδιας - Sputnik Ελλάδα
Για την κοινή καταδίκη της Τουρκίας από τους Υπουργούς Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε γραπτή δήλωση αναφορικά με την Κοινή Δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ για την Τουρκία, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Με τη σημερινή Κοινή Δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά την κλιμακούμενη παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Επισήμανε δε ότι η Κοινή Δήλωση εκτός από αυτονόητη πράξη αλληλεγγύης, είναι αναμφίβολα ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στη παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΕ υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους στην ανατολική Μεσόγειο είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη μηδενός εξαιρουμένου.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Δένδια, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή υπό το φως των γνωστών θέσεων της ΕΕ, καθώς και των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала