Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δαλάι Λάμα: Κυκλοφορεί το πρώτο του μουσικό άλμπουμ με διδαχές και μάντρας - Βίντεο

© AP Photo / Ashwini BhatiaΔαλάι Λάμα
Δαλάι Λάμα - Sputnik Ελλάδα
Ονομάζεται «Inner World» και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, σε συνεργασία με μια μουσικό από τη Νέα Ζηλανδία, την Τζούνελ Κούνιν. Ήδη μπορούμε να ακούσουμε το πρώτο κομμάτι στο YouTube.

Πριν από λίγα χρόνια μια μουσικός από τη Νέα Ζηλανδία, η Τζούνελ Κούνιν, εξαντλημένη από την καθημερινή δουλειά της στην τράπεζα, ξεκίνησε για ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης μιξάροντας μουσική με διδαχές του Δαλάι Λάμα, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει και να αυτοσυγκεντρωθεί.

Πιστή βουδίστρια, έμεινε τόσο ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, που τόλμησε να προτείνει στον ίδιο τον θρησκευτικό ηγέτη να δημιουργήσουν ένα μουσικό άλμπουμ, πρόταση που τότε απορρίφθηκε.

Εξώφυλλο με παιδική ζωγραφιά στην ιταλική Vogue - Sputnik Ελλάδα
«O νέος μας κόσμος»: Παιδιά ζωγραφίζουν τα νέα εξώφυλλα της ιταλικής Vogue

Ωστόσο η Κούνιν δεν το έβαλε κάτω και σε ένα ταξίδι της στην Ινδία έγραψε μια επιστολή και την παρέδωσε στους συνεργάτες του Δαλάι Λάμα, υπενθυμίζοντας την παλαιότερη πρότασή της.

Αυτή τη φορά, είχε ανταπόκριση: Πέντε χρόνια και μερικούς αιώνες μετά, κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του Δαλάι Λάμα σε συνεργασία με τη μουσικό και τίτλο «Inner World». Συγκεκριμένα, βγαίνει στις 6 Ιουλίου, στα 85α γενέθλια του Δαλάι Λάμα και θα περιέχει έντεκα κομμάτια: διδαχές και μάντρας μετά μουσικής. Έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε οργανισμούς όπως η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Mind & Life Institute» και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Social, Emotional and Ethical Learning», που αναπτύχθηκε από τον Δαλάι Λάμα σε συνεργασία με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Έμορυ.

Η Κούνιν δηλώνει καταγοητευμένη από τη συνάντηση και τη συνεργασία τους: «Ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος… Τα μάτια του έλαμπαν και έτριβε τα χέρια του ενώ έλεγε πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με τρόπους με τους οποίους εκείνος δεν μπορεί. Μπορεί να ξεπεράσει τις διαφορές μας και να μας επαναφέρει στην αληθινή φύση και την καλοσύνη μας».

Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησε ένα από τα τραγούδια, με τίτλο «Compassion», μια από τις πιο χαρακτηριστικές βουδιστικές προσευχές. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала