Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσία: Νέες επιθέσεις χάκερς στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής

CC0 / Pixabay / Ένας άντρας μπροστά από οθόνη υπολογιστή
Ένας άντρας μπροστά από οθόνη υπολογιστή - Sputnik Ελλάδα
Οι κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν υπό τη μορφή των DDoS ενδέχεται να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σιγκαπούρη.

Η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανέφερε την Κυριακή πως πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιθέσεων χάκερς -πιθανώς από την Βρετανία και την Σιγκαπούρη- στον ιστότοπό της εν μέσω της πανρωσικής ψηφοφορία για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ένας άντρας μπροστά από οθόνη υπολογιστή - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Αυστραλία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερς που υποστηρίζονται από άλλη χώρα

«Από το πρωί, καταγράφονται επιθέσεις DDoS στον ιστότοπο μας. Πιθανολογούμε πως προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη», ανέφερε η CEC.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι παρόμοιο, καθώς αντίστοιχη επιθεση έγινε και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν και άνοιξαν τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, με βασικό ερώτημα την έγκριση των προτεινόμενων αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας. 

Στις 15 Ιανουαρίου, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε προτείνει -μεταξύ άλλων- ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης –πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο– να πραγματοποιείται, αφού πρώτα προηγηθεί έγκριση από την Κρατική Δούμα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν ίσχυε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής ( σ.σ. Κυβέρνηση) εξουσίας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала