Κριστίν Λαγκάρντ: Η πανδημία του κορονοϊού θα φέρει βαθιές αλλαγές στην οικονομία

© AFP 2022 / Sven Hoppe / dpa H Κριστίν Λαγκάρντ στη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο στις 14 Φεβρουαρίου, 2019
H Κριστίν Λαγκάρντ στη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο στις 14 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προέβλεψε πως η κρίση στην οικονομία εξαιτίας της πανδημίας, μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές.

Για «βαθιές αλλαγές» στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ. - Sputnik Ελλάδα
Λαγκάρντ: Δραματική πτώση της ευρωπαϊκής οικονομίας - Ύφεση 13% στο β' τρίμηνο

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο του συμποσίου «Οικονομικές Συναντήσεις», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, διευκρίνησε πως η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία, «θα προκαλέσει βαθιές αλλαγές», στρέφοντας την παγκόσμια οικονομία προς την οικολογία, την ψηφιοποίησή της αλλά θα επιφέρει και μεταβολή στους τρόπους της απασχόλησης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως τα συγκεκριμένα ενδεχόμενα, φέρνουν την Ευρώπη σε μια «εξαιρετική θέση», αφού όπως προέβλεψε, η κρίση «θα αποτελέσει τον επιταχυντή των αλλαγών που βρίσκονταν ήδη σε λανθάνουσα κατάσταση στις οικονομίες μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στον τομέα της κατασκευής, της απασχόλησης, του εμπορίου, αυτό που ζήσαμε θα επιταχύνει τις μεταβολές και πιθανότατα θα επιφέρει μία στροφή προς έναν τρόπο ζωής περισσότερο αειφόρο και οικολογικό».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала