Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει οκτώ πλοία με αμυντικό σύστημα λέιζερ ODIN έως το 2024

© Φωτογραφία : Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑΆσκηση του συστήματος λέιζερ του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Portland», 16 Μαΐου 2020
Άσκηση του συστήματος λέιζερ του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Portland», 16 Μαΐου 2020 - Sputnik Ελλάδα
Αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αποκάλυψε την Τρίτη (07/07) πως οι Αμερικανοί προτίθενται να τοποθετήσουν το αμυντικό σύστημα λέιζερ ODIN σε πλοία έως το 2024.

Ο Φρανκ Πίτερκιν, αξιωματούχος του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ανέφερε πως οι Αμερικανοί επιδιώκουν να τοποθετήσουν ακόμα επτά αμυντικά συστήματα λέιζερ ODIN σε διαφορετικά πλοία τα επόμενα τρία χρόνια. 

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Theodore Roosevelt - Sputnik Ελλάδα
Οι ΗΠΑ επεκτείνουν «μυστική» αεροπορική βάση στον Ειρηνικό – Κλιμακώνεται η ένταση με την Κίνα

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε κατά τη διάρκεια podcast που αναρτήθηκε την Τρίτη (07/07):

«Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή όσον αφορά στη συνεργασία για την κατευθυνόμενη ενέργεια».

Ωστόσο, πολλοί στο Πεντάγωνο παραμένουν δύσπιστοι για την αποτελεσματικότητα των κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων, τα οποία έχουν από καιρό απορριφθεί ως μη πρακτικά στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας.

Εντούτοις, ο Πίτερκιν επισημαίνει πως η εμπιστοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητα των κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων θα κατακτηθεί μόνο αν έρθουν σε επαφή με αυτά όσοι κληθούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το πρώτο αμυντικό σύστημα λέιζερ ODIN τοποθετήθηκε στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Dewey» τον Φεβρουάριο και μέσω της δέσμης του εμποδίζει τη λειτουργία ρυθμίσεων σε ένα drone ή έναν πύραυλο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη στόχευση ή στην αναγνώριση.

Πάντως, ο Πίτερκιν αποκάλυψε πως υπάρχουν συζητήσεις ακόμα και για τοποθέτηση ανάλογων συστημάτων λέιζερ σε αεροπλανοφόρα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται, επίσης, σε πιο ισχυρά λέιζερ που θα μπορούν πραγματικά να αναχαιτίζουν πυραύλους, όπως είναι το HELIOS και το LWSD.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала