Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπ. Παιδείας: Πώς οι μαθητές που διακρίθηκαν σε επιστημονικούς διαγωνισμούς θα εισάγονται στα ΑΕΙ

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΤο υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας - Sputnik Ελλάδα
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς.

Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας για τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα μαθητές Λυκείου που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Η κυβερνητική στρατηγική για το επόμενο διάστημα
Όπως τονίζεται από το Υπουργείο, με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο (4692/2020), προβλέπεται η εγγραφή εφόσον κατά τη διάρκεια φοίτησης σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ο μαθητής έχει διακριθεί στη Βαλκανική, την Ευρωπαϊκή ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής ή Ρομποτικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή Οικονομικών και του έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) ή έχει διακριθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες (EUCYS), την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO), με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου, είτε έχει διακριθεί στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Μαθηματικών Κοριτσιών (EGMO) με την απονομή σε αυτές του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου.

Επιπλέον, προϋπόθεση για την εγγραφή των κατόχων απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η επίτευξη μέσου όρου βαθμών στα μαθήματα που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τουλάχιστον ίσου με το μισό του μέγιστου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι αλλαγές αυτές θα ισχύουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και αφορούν τους κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, που εκδίδεται από το σχολικό έτος 2019-20 και εφεξής.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала