Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μηχανογραφικό 2020: Τελευταία μέρα για υποβολή στο exams.it.minedu.gov.gr

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΥποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Sputnik Ελλάδα
Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων για τις Πανελλήνιες με τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ να είναι ανοιχτά για τυχόν προβλήματα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020, ύστερα από την παράταση που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο: «Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου θα ισχύσει ως και τη Δευτέρα 20-7-2020 τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων».

Ανοιχτά σήμερα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

Για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, που τυχόν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια για την αντιμετώπισή του.

Όπως είχε σημειωθεί στην ανακοίνωση του Υπουργείου: «Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20-7-2020, τελευταία ημέρα υποβολής του Μ.Δ. Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.».

Η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου στο exams.it.minedu.gov.gr

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου έχει ανοίξει από τις 29 Ιουνίου, με τους υποψήφιους να μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό, απευθυνόμενοι στο σχολείο τους και ύστερα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Με τον ειδικό κωδικό ασφαλείας (password) θα μπουν στη σελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr, στην οποία βρίσκεται η ειδική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικού.

Πώς θα γίνει η υποβολή Μηχανογραφικού για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

Για την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν «Οριστικοποίηση».

Μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας και από εκεί και πέρα δεν θα επιτρέπεται καμία τροποποίηση από τους ίδιους τους υποψηφίους χωρίς τη μεσολάβηση των σχολικών μονάδων, οι οποίες υπενθυμίζεται πως θα είναι ανοιχτές σήμερα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала