Υπνωτικός και μυστήριος κόσμος: Το ενυδρείο του Τόκιο φέρνει τις μέδουσες κοντά στους επισκέπτες

Έντονα χρώματα, πλοκάμια, αργές κινήσεις είναι τα χαρακτηριστικά των μεδουσών που εντυπωσιάζουν, υπνωτίζοντας το μάτι. Το Ενυδρείο του Τόκιο αποφάσισε να φέρει πιο κοντά τον κόσμο με τα περίεργα αυτά πλάσματα, τοποθετώντας τις μέδουσες σε δημόσια θέα και καλώντας τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα γι' αυτές.

Το ενυδρείο Σουμίντα στο Τόκιο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό έπειτα από μία περίοδο ανακαίνισης.

Στο ενυδρείο τοποθετήθηκε μία μεγάλη δεξαμενή που φιλοξενεί πάνω από 500 μέδουσες, με στόχο οι επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τα πλάσματα του θαλάσσιου κόσμου, χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια.

Εκδρομή εν μέσω πανδημίας: Ορφανά κουτάβια εξερευνούν το έρημο ενυδρείο της Τζόρτζια - Sputnik Ελλάδα
Εκδρομή εν μέσω πανδημίας: Ορφανά κουτάβια εξερευνούν το έρημο ενυδρείο της Τζόρτζια

«Κάνουμε διάφορες προσπάθειες υπό την ιδέα ότι εάν πλησιάσετε περισσότερο, θα σας αρέσουν περισσότερο. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να έχουν οικειότητα και σύνδεση με τα ζωντανά πλάσματα και το ίδιο το ενυδρείο» αναφέρει ο διευθυντής του ενυδρείου, Γιουσούκε Νακαμούρα.

Παράλληλα με τις εκατοντάδες μέδουσες, το ενυδρείο Σουμίντα φιλοξενεί αρκετά άλλα θαλάσσια πλάσματα και διαθέτει ένα εργαστήριο στο ίδιο κτίριο.

Στο τμήμα αναπαραγωγής του ενυδρείου, ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει την αναπαραγωγική διαδικασία των μεδουσών.

«Βλέποντας τη διαδικασία αναπαραγωγής, οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν μια αίσθηση αγάπης ή σύνδεσης με τα πλάσματα» προσθέτει ο Νακαμούρα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала