Επίδομα παιδιού: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση

CC0 / / Ευτυχία
Ευτυχία - Sputnik Ελλάδα
Η πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21» επαναλειτουργεί ώστε να υποβληθούν αιτήσεις ή τροποποιήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση του επιδόματος στους δικαιούχους.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους, όπως ορίζει ο νόμος. Πρόκειται για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων. Η πληρωμή θα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020.

Ευρώ - Sputnik Ελλάδα
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε κάνουν αίτηση οι εποχικοί

Οι αιτήσεις ή οι τροποποιήσεις που θέλουν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι θα γίνει μέσω της πλατφόρμας «Επίδομα Παιδιού, Α21». Η πλατφόρμα έχει ανοίξει και για τους τελευταίους που υπέβαλαν δήλωση, καθώς το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Παράλληλα, τονίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Στην περίπτωση που η αίτηση αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι αιτούντες μπορούν να πατήσουν εδώ για να διαβάσουν συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίνονται από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΑ σχετικά με το επίδομα. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала