Γεραπετρίτης για εξοπλιστικά: Διαπραγματεύσεις για αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

© AFP 2022 / Υπουργείο ΆμυναςΕλληνικά μαχητικά
Ελληνικά μαχητικά - Sputnik Ελλάδα
Για μενού επιλογών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Τι είπε για τα μαχητικά Rafale και για τον διάλογο με την Τουρκία.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση έχει ήδη ένα «μενού επιλογών» για την αναβάθμιση οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Sputnik Ελλάδα
ΥΠΕΘΑ: Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αναβαθμιστεί εξοπλιστικά - Στα 530 εκατ. ευρώ οι αμυντικές δαπάνες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Σε κατάσταση ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Oruc Reis

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε». 

Σχετικά με τα γαλλικά μαχητικά Rafale, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι:

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια [μαχητικών] Rafale, αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό και στην επιχειρησιακή ικανότητα».

Επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι:

«Η χώρα μας έχει παράσταση επιχειρησιακής ικανότητας και πραγματική ισχύ. Έχουμε ισχυρή ανάσχεση και σε θαλάσσιο και χερσαίο μέτωπο και ισχυρή διπλωματία. Ο χρόνος που περνάει καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και τη συνετή ελληνική στάση και την πειρατική τουρκική στάση, κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ μας στο εξωτερικό».

Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, ωστόσο, τόνισε ότι για να είναι παραγωγικός ο δίαυλος «προϋποθέτει καλή κατανόηση με οριοθετημένο διάλογο, όχι προσχηματικό, με συγκεκριμένα ζητήματα, και όχι ατελείωτο κατάλογο».

Επίσης, συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, στον διάλογο είναι αναγκαίο να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη που επιδεινώνει και προκαταλαμβάνει τη συζήτηση. «Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία, όχι υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών» διεμήνυσε.  
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала