ΣΚΑΪ για Big Brother: Προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού

© Φωτογραφία : Frangiskos Samsas / SOOCΤο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ
Το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ - Sputnik Ελλάδα
Ανακοίνωση για τον σάλο που προκλήθηκε με το σχόλιο περί βιασμών γυναικών από πρώην πλέον παίκτη του Big Brother, εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ με ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε στον σάλο που δημιούργησε σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη, πρώην παίκτη του ριάλιτι Big Brother περί βιασμού γυναικών.

Γραφεία Νέας Δημοκρατίας - Sputnik Ελλάδα
ΝΔ για Big Brother: Οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων» αναφέρει αρχικά η σχετική ανακοίνωση. 

Στη συνέχεια, ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει πως σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας» τονίζει το κανάλι.

Μάλιστα, όπως προσθέτει ο ΣΚΑΪ, η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί και έτσι ελήφθη η απόφαση για την προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχυθούν οι κανόνες και οι διαδικασίες ασφάλειας που τη διέπουν.

Ο Χάρης Βαρθακούρης - Sputnik Ελλάδα
Big Brother: Ο Χάρης Βαρθακούρης εξηγεί γιατί καθυστέρησε να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ» επισημαίνεται επίσης. 

«Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά» καταλήγει η ανακοίνωση του Ομίλου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала