Ζημιά σε ρωσικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών πιθανότατα από «διαστημικό σκουπίδι» - Βίντεο

© Φωτογραφία : Roscosmos/Oleg ArtemyevΟ πλανήτης Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS
Ο πλανήτης Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS - Sputnik Ελλάδα
Ο ρωσικός δορυφόρος τηλεπικοινωνιών Express-80 υπέστη ζημιά στα συστήματά του πιθανότατα μετά από σύγκρουση με «διαστημικό σκουπίδι».

Εκτός από τα απορρίμματα που παράγει η ανθρωπότητα και με τα οποία μολύνει σε ορισμένες περιπτώσεις το φυσικό περιβάλλον, μια ακόμα περιοχή όπου έχει αρχίσει να αποκτά προβλήματα εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι το διάστημα και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από τον πλανήτη μας.

Με τα «διαστημικά σκουπίδια» να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και να αποτελούν κίνδυνο για τις διαστημικές αποστολές, το φαινόμενο των «διαστημικών απορριμμάτων» φαίνεται πως αποτέλεσε και την αιτία για τη ζημιά που προκλήθηκε στον ρωσικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, Express-80.

Δορυφόρος - Sputnik Ελλάδα
Η Ρωσία θα μας σώσει από τα διαστημικά σκουπίδια - Εφηύρε δορυφόρο που αυτοκαταστρέφεται

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ τον Ιούλιο του 2020, αλλά σύμφωνα με πηγή της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας, υπέστη ζημιά, πιθανότατα μετά από σύγκρουση με ένα «διαστημικό σκουπίδι».

«Ο δορυφόρος Express-80, όταν τέθηκε στο σημείο λειτουργίας του, δέχθηκε ζημιά στα συστήματά του, ενδεχομένως λόγω διαστημικού απορρίμματος» δήλωσε η πηγή.

Τα διαστημικά απορρίμματα είναι επί το πλείστον εξαρτήματα από διαστημικά σκάφη που έχουν παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, ύστερα από την ολοκλήρωση της αποστολής τους ή έχοντας αποκολληθεί από κάποιο διαστημικό σκάφος.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φέρεται να παρουσιάζεται η αύξηση των διαστημικών απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των ετών, λόγω της ανθρώπινης διαστημικής δραστηριότητας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала