Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ακρόπολη: Ο νέος φωτισμός του ιστορικού μνημείου - Βίντεο

© Φωτογραφία : Υπουργείο ΠολιτισμούΑποδίδεται σήμερα ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης
Αποδίδεται σήμερα ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης - Sputnik Ελλάδα
Το φως στην Ακρόπολη αλλάζει και για πρώτη φορά θα διακριθεί το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, ο όγκος και η γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση που έκανε δωρεά το έργο, Αντώνη Παπαδημητρίου, αποδίδεται τώρα, Τετάρτη, το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Είναι η πρώτη φορά που ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, φωτίζονται εκ νέου εννέα σημεία: Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό.

Για πρώτη φορά φωτίζονται επίσης: Το μνημείο του Θρασύλλου, τους Χορηγικούς Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου/Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.

Η νέα μελέτη του φωτισμού διαβαθμίζει τις εντάσεις και τις αποχρώσεις του λευκού, μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών μερών των μνημείων ώστε να αναδεικνύονται τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία και να γίνονται αντιληπτά, το ανάγλυφο, το βάθος και η πλαστικότητά τους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала