Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι ξεπερασμένο: Η Amazon εγκαινιάζει σύστημα ταυτοποίησης μέσω παλάμης

© Φωτογραφία : AmazonΑγορές μέσω παλάμης από την Amazon
Αγορές μέσω παλάμης από την Amazon - Sputnik Ελλάδα
Τεχνολογία ανέπαφων αγορών μέσω... παλάμης εγκαινίασε σε δύο καταστήματά της στο Σιάτλ η Amazon, με την προοπτική να επεκτείνει το σύστημα αναγνώρισης σε στάδια και εργασιακούς χώρους.

Η Amazon εγκαινίασε σε δύο καταστήματά της στο Σιάλτ ένα νέο σύστημα αναγνώρισης μέσω παλάμης που επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν τις αγορές τους μέσω ενός απλού... νεύματος του χεριού.

Λέγεται Amazon One και πρόκειται για τεχνολογία που δημιουργεί ένα μοναδικό αποτύπωμα, μια «υπογραφή παλάμης» για κάθε πελάτη, συγκεντρώνοντας στοιχεία της επιφάνειας του χεριού και συνδέοντάς τα με μια πιστωτική κάρτα.

Μέχρι στιγμής, η συσκευή λειτουργεί πιλοτικά σε μόλις δύο καταστήματα, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι να προστεθούν περισσότερα τέτοια συστήματα τους επόμενους μήνες.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου φιλοδοξεί πως, εκτός από τις πληρωμές, το σύστημα αναγνώρισης μέσω παλάμης θα αποτελεί κάτι σαν «κάρτα πιστότητας» που θα χρησιμοποιείται για την είσοδο και σε άλλες περιοχές, όπως σε ένα στάδιο ή ακόμα και στην εργασία.

Σύμφωνα με την Amazon, επιλέχτηκε το σύστημα της αναγνώρισης παλάμης, αντί του προσώπου καθώς είναι «πιο ασφαλές».

«Ένας από τους λόγους που η αναγνώριση παλάμης θεωρείται πιο ιδιωτική από κάποιες βιομετρικές εναλλακτικές είναι γιατί δεν μπορείς να καθορίσεις την ταυτότητα ενός ατόμου κοιτάζοντας την εικόνα της παλάμης του» εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Dilip Kumar.

«Απαιτεί από κάποιον να κάνει μια σκόπιμη κίνηση της παλάμης πάνω από την εν λόγω συσκευή. Είναι ανέπαφη, κάτι που θεωρούμε πως θα εκτιμήσουν οι πελάτες, ιδίως στους καιρούς που διανύουμε. Σε τελική ανάλυση, με τη χρήση της παλάμης ως βιομετρικού αναγνωριστικού δίνει τους καταναλωτές τον έλεγχο τού πότε και πού θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία» προσθέτει.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала