Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: Κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών τα χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos MyrillasΈμβλημα στη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα
Έμβλημα στη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα
Την προσήλωση της Ρωσίας στο Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 όπως ορίζεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι από τη Σύμβαση αυτή δεν εξαιρείται η Μεσόγειος.

Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ως «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 όπως αυτό ορίζεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η πορεία της πτήσης του Νίκου Δένδια - Sputnik Ελλάδα
Η Τουρκία κράτησε 20 λεπτά στον αέρα αεροσκάφος που επέβαινε ο Νίκος Δένδιας

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ''ακρογωνιαίο λίθο'' του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι η Σύμβαση του 1982 καθορίζει το δικαίωμα όλων των κρατών να ορίζουν τα χωρικά τους ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια καθώς και την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου.

«Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» καταλήγει η ανάρτηση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала