Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Με αναφορές σε ανεργία και πεϊνιρλί ζήτησαν αναστολή καταδικασθέντες της Χ.Α. - Τη Δευτέρα η πρόταση

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos LibertasΔίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της Χρυσής Αυγής - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Η σημερινή συνεδρίαση διακόπηκε νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 11:00 τη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστολών.

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 11:00, με την πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, για τις αναστολές των κατηγορούμενων.

Σήμερα, Παρασκευή, από το πρωί συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, για δεύτερη ημέρα με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασμένων για εγκλήματα ή τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση επί των αναστολών.

Μάλιστα, στο δικαστήριο σήμερα έδωσαν το παρών οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Νίκος Μιχαλολιάκος - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Ο Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας της εγκληματικής οργάνωσης

Δικηγόρος Μιχαλολιάκου: «Ποιος θα τον αποζημιώσει αν αθωωθεί μετά από χρόνια;»

«Ποιος θα τον αποζημιώσει τον κ. Μιχαλολιάκο αν αθωωθεί μετά από χρόνια; Θα του ζητήσετε συγγνώμη; Αν μπορούσαν να βρούνε μέθοδο ο Μιχαλολιάκος να δικάζεται σήμερα με χειροπέδες, θα το πετύχαιναν. Είναι τόσο αδίστακτοι αυτοί που ζητάνε το κεφάλι του επί πίνακι» ξεκίνησε την αγόρευση ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Ιωάννης Ηρειώτης, ο οποίος αναρωτήθηκε ρητορικά: «Σκέφτεστε: Ως αρχηγός κόμματος δεν μπορούσε να είχε αποφύγει τη ΓΑΔΑ;».

Και συνέχισε με ερώτηση: «Έχετε δει αρχηγό κόμματος που να μην μπορεί να εκφράσει πολιτικό λόγο; Και αναγκαζόμαστε σε προεκλογική περίοδο να κάνουμε αιτήσεις για να μπορεί να κάνει μια πολιτική ομιλία ενόψει των εκλογών. Όρους απάνθρωπους που δεν βάζουν ούτε σε Γεωργιανό που πιάσανε στην τράπεζα».

«Επί των αναστολών» ζήτησε να συνεχίσει, διακόπτοντάς τον, η κα Λεπενιώτη, αλλά ο κ. Ηρειώτης συνέχισε ακριβώς όπως και πριν, για να καταλήξει: «Στο πρόσωπο του κ. Μιχαλολιάκου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάρει αναστολή. Δεν έχει κάνει ουδεμία πράξη αξιόποινη. Αν εκτελεστεί η ποινή  αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στην προσωπική, πολιτική ζωή του».

«Είμαι αθώος, θέλω να διεκδικήσω την αθωότητά μου» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

«Είμαι εδώ γιατί είμαι αθώος. Είμαι εδώ γιατί θέλω να διεκδικήσω την αθωότητά μου» ήταν οι πρώτες φράσεις του συγκρατημένου Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον της προέδρου του Εφετείου.

Απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα στο Sputnik: Ο Κασιδιάρης ήταν δασκαλεμένος, δεν έχει μετανοήσει

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν ύψωσε ούτε μια στιγμή τη φωνή του, σε αντίθεση με τους συνηγόρους του που μίλησαν για το αίμα που ζητάνε οι διαδηλωτές και οι πολιτικοί παράγοντες από τον πελάτη τους.

«Και τότε που με συνέλαβαν για οπλοκατοχή είχα πει ότι είμαι αθώος. Είχα προφυλακιστεί άδικα. Ζητώ το δικαίωμα να  προσφύγω στο Εφετείο και να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Θα χάσω το δικαίωμα διαφορετικά να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Γι’ αυτό ζητώ να λάβω την αναστολή τώρα» συνέχισε.

Όσον αφορά στην ανεπανόρθωτη βλάβη, που επικαλέστηκε, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αναστολή, δεν θέλησε να αναφερθεί στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά μόνο στη ζημιά που θα υποστεί ο ίδιος, τώρα που ξεκινά πάλι επαγγελματικά και με την επιχείρησή του.

Λαγός: Προσφεύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει ο Γιάννης Λαγός σύμφωνα με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ο εντολέας μου, Γιάννης Λαγός, θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχει προκατάληψη και θα προβεί σε μια δήλωση χωρίς να ζητήσει τίποτα από το δικαστήριο» ανέφερε ο δικηγόρος του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη δήλωση που ανέγνωσε, ο Γιάννης Λαγός πρόκειται να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, καθώς «αποδείχθηκε ότι η δικαιοσύνη λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Χρυσόγονος: Είναι πιθανό ο Λαγός να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής ακόμη και φυλακισμένος

Γερμενής: Δουλεύω για τον Γιάννη Λαγό με αμοιβή 525 ευρώ

Από την πλευρά του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πολιτική και ότι τα ανήλικα παιδιά του εξαρτώνται αποκλειστικά απ' αυτόν.

«Μπορούσα να βγω παρανόμως από τη χώρα και δεν το έκανα» ανέφερε στην κατάθεσή του, πριν λίγα λεπτά, στο Εφετείο Αθηνών ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργος Γερμενής, προτού καταθέσει και η μητέρα του, συνταξιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αφού επανέλαβε ότι από το 2019 δεν έχει καμία πλέον σχέση με την πολιτική και τη Χρυσή Αυγή, αποκάλυψε ότι δουλεύει για τον επίσης καταδικασμένο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, ως εξωτερικός συνεργάτης, λαμβάνοντας αμοιβή 525 ευρώ.

Σε όλη την κατάθεσή του επεδίωκε να φανεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα της Χρυσή Αυγή και με την ιδεολογία του και προσπαθεί να κάνει νέα αρχή.

Ο Γιάννης Αγγελέας σε συναυλία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, 3 χρονια μετα την δολοφονία του. 18 Σεπτεμβρίου, 2017 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Αγγελάκας: Ικανοποίηση για την καταδίκη των Ναζιστών - Ανησυχία για τις τηλεοπτικές τερατογενέσεις

«Από το '19 έως τώρα ασχολούμαι με την οικογένεια και προσπαθώ να έχω μια επαγγελματική στέγη» ανέφερε, περιγράφοντας όσα έκανε -επί ματαίω- προκειμένου να βρει δουλειά ως αρτοποιός όντας στιγματισμένος.

Στο μεταξύ, όπως είπε, κατάφερε πρόσφατα και πήρε το πτυχίο της Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι αυτός συντηρεί με διατροφή τα δυο ανήλικα παιδιά του, καθώς η πρώην σύζυγός του με την οποία μένουν, είναι άνεργη. «Αν δεν μου δοθεί αναστολή, θα έχουν πρόβλημα» υποστήριξε.

Για «ανεπανόρθωτη βλάβη» έκανε λόγο ο συνήγορος του Χρήστου Παππά

Στην «ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστεί αν εκτελεστεί η ποινή του ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, αναφέρθηκε ο συνήγορός του.

«Ο δεύτερος βαθμός στο δικαστήριο, αν έκανε ή όχι λάθος στην ουσία, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί άνετα να αποκατασταθεί. Μπορούν όλα να διορθωθούν στον δεύτερο βαθμό, αν έχει εμφιλοχωρήσει ένα λάθος. Δεν χάνει τίποτα η δικαιοσύνη από τον κατηγορούμενο γιατί είναι στη διάθεσή της και στον δεύτερο βαθμό. Μην αφήσετε στον άνθρωπο αυτόν (σ.σ. τον Χρήστο Παππά) το παράπονο να το εκφέρει προς τον ουρανό. Εγώ πιστεύω και στη Θεία Δικαιοσύνη. Είμαι καθαρός δεν ντρέπομαι για τις πεποιθήσεις μου! Στον Θεό και στα χέρια σας» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

«Ο Μπούκουρας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πεϊνιρλί και τυρόπιτες»

Ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Μίκης Θεοδωράκης για Χρυσή Αυγή: Χειροκροτώ τους δικαστές, ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται
Παράλληλα, αναστολή της ποινής του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, που καταδικάσθηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξης, ζήτησε η συνήγορός του.

Όπως είπε: «Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες».

Πρόσθεσε ότι «ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διεκδικώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. 

Στη συνέχεια, η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, επικαλέστηκε και για τους δύο πελάτες τους οικογενειακούς λόγους σημειώνοντας ότι δεν είναι επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι να διαπράξουν νέα αδικήματα, ενώ έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή.

Η διαδικασία που ακολουθεί

Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα
Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Η ετυμηγορία σηματοδοτεί το τέλος μιας τραυματικής περιόδου
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα, θα λάβει τον λόγο η Εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου για την πρόταση της επί των αναστολών.

Μόλις ολοκληρώσει, θα ξεκινήσει νέος γύρος (δευτερολογίες) των συνηγόρων της υπεράσπισης, ενώ με την ολοκλήρωσή τους, το δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα διασκεφθεί ώστε να κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι δικαιούνται τη χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής και επομένως θα γλιτώσουν τη φυλάκιση.

Η απόφαση αναμένεται να αναγνωστεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη και τότε θα καταστεί γνωστό ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά