Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 20 τα κρούσματα σε εργαζόμενους στο ΑΧΕΠΑ - Τι γίνεται στον Ερυθρό Σταυρό

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos TsakalidisΕργαζόμενος στο ΑΧΕΠΑ
Εργαζόμενος στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων συνεχίζεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε καραντίνα έχει τεθεί το προσωπικό δύο κλινικών.

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 20 κρούσματα μεταξύ του προσωπικού, ενώ σε καραντίνα τέθηκε το προσωπικό δύο κλινικών στον Ερυθρό Σταυρό

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα
ΑΧΕΠΑ: Δέκα εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «στο ΑΧΕΠΑ η διασπορά του ιού στο προσωπικό είναι μεγάλη. Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 20 εργαζόμενοι θετικοί. Τα τεστ συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Δουλεύουν και δεν γνωρίζουν αν νοσεί ο διπλανός τους. Η καρδιολογική κλινική φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οκτώ συνάδελφοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί της καρδιολογικής κλινικής θετικοί και ένας ασθενής. Όλο το προσωπικό είναι σε καραντίνα. Το  προσωπικό του ΑΧΕΠΑ βρίσκεται σε  εξουθένωση. Καλύπτουν οι συνάδελφοι και τα κενά των νοσούντων συνάδελφων και όσων είναι σε καραντίνα. Δύο συνάδελφοι νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα. Το νοσοκομείο μετατρέπεται σταδιακά σε νοσοκομείο περίθαλψης μιας νόσου».

Σύμφωνα με τον ίδιο στον Ερυθρό Σταυρό εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς σε δύο κλινικές, την παθολογική και την καρδιολογική, ενώ «το περισσότερο προσωπικό των δύο κλινικών είναι σε καραντίνα. Το υπόλοιπο λιγοστό προσωπικό του νοσοκομείου καλύπτει τις δύο κλινικές. Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν γίνονται τεστ κορονοιου σε όλους τους ασθενείς που  εισάγονται».

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο «ξεφεύγουν περιστατικά», ενώ προσθέτει ότι «συνάδελφος βρέθηκε θειτκή στον κορονοϊό στο γαστρεντερολογικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού».

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής στο κέντρο υγείας Νιγρίτας Σερρών, ενώ ανησυχία υπάρχει «λόγω έλλειψης μέσων και σχεδίου εντοπισμού ασθενών με κορονοϊό» σημείωσε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала