Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ προειδοποιεί για περιορισμούς στις βίζες ξένων δημοσιογράφων

© Sputnik / Maxim Blinov /  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ. - Sputnik Ελλάδα
Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ προειδοποιεί πως περιορισμοί σε βίζες ξένων δημοσιογράφων, θα προκαλέσουν προβλήματα σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ επέκρινε τους προτεινόμενους περιορισμούς στη θεώρηση ταξιδιωτικής βίζας των ΗΠΑ για δημοσιογράφους, αναφέροντας πως, σύμφωνα με την αρχή των αντιποίνων, θα μπορούσαν να βλάψουν τους Αμερικανούς δημοσιογράφους στο εξωτερικό.

«Οι καινοτομίες που προτάθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) για την αναθεώρηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας τύπου I, περιπλέκουν σημαντικά τα επαγγελματικά καθήκοντα ξένων δημοσιογράφων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο περιορισμός της περιόδου διαμονής για υπαλλήλους αλλοδαπών μέσων ενημέρωσης έως 240 ημέρες (με δυνατότητα παράτασης έως 480 ημέρες) δεν θα τους επιτρέψει να καλύπτουν με συνέπεια τοπικές εκδηλώσεις. Θα πρέπει να φύγουν από τις ΗΠΑ για αρκετό χρόνο για να αποκτήσουν νέα βίζα» δήλωσε η πρεσβεία σε σχόλιο στο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, peraturan.gov στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Αβάσιμες οι αμερικανικές πιέσεις στην Κίνα για τον έλεγχο των όπλων

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση: «Η αδικαιολόγητη επιπλοκή των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η δημιουργία τεχνητών φραγμών για τη συνήθη εργασία ξένων δημοσιογράφων, δεν αντιστοιχούν στις έννοιες της ελευθερίας του λόγου και της ίσης πρόσβασης στις πληροφορίες. Οι λόγοι για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων δεν είναι επίσης σαφείς, γεγονός που καθιστά αδύνατο να εκτιμηθεί η πρακτική τους σημασία. Επιπλέον, με βάση την αρχή των αντιποίνων στις διεθνείς σχέσεις, τα μέτρα που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το έργο των Αμερικανών δημοσιογράφων στο εξωτερικό».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала