Καφετέρια στην Ιαπωνία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις μαύρες γάτες

© RuptlyΚαφετέρια στην Ιαπωνία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις μαύρες γάτες
Καφετέρια στην Ιαπωνία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις μαύρες γάτες - Sputnik Ελλάδα
Σε πολλά μέρη του κόσμου οι μαύρες γάτες θεωρούνται κακός οιωνός και συνδέονται με τη γρουσουζιά και την κακοτυχία. Αυτό όμως δεν ισχύει στην Ιαπωνία.

Στην πόλη Χιμέτζι υπάρχει μία καφετέρια η οποία είναι η μοναδική στον κόσμο που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις μαύρες γάτες.

Στον χώρο υπάρχουν 11 μαύρα αιλουροειδή, με τα οποία μπορεί κανείς να περάσει τον χρόνο του, να απολαύσει τον καφέ του, να παίξει μαζί τους ή να διαβάσει ένα βιβλίο με τη συντροφιά τους.

Μαύρη γάτα - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Μονκ, το μαύρο γατί «Δράκουλας» που κάνει χαμό στο Instagram

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια Αγιάκο Γιάγκι, «είναι διασκεδαστικό και όλοι περνούν καλά».

Επίσης όπως λέει χαρακτηριστικά, επειδή όλες οι γάτες είναι μαύρες, είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσει κανείς ή ακόμη και να εντοπίσει και τις 11 στον χώρο.

Εάν βρίσκονται μέσα στο κουτί, είναι σκοτεινά και επειδή είναι μαύρες είναι «αόρατες». Έτσι οι πελάτες τις αναζητούν μία μία και αυτό είναι σαν παιχνίδι.

Μια μαύρη γάτα εμφανίζεται στο παλαιότερο ημερολόγιο του αυτοκράτορα στην Ιαπωνία και, από την αρχαιότητα, έχει αγαπηθεί στη χώρα και θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας.

Συγκεκριμένα, οι Τυχερές Γάτες ή Maneki Neko όπως λέγονται οι γιαπωνέζικες φιγούρες με τη μια υψωμένη πατούσα, που πολλές από αυτές έχουν μαύρο χρώμα, πιστεύεται ότι φέρνουν πλούτο και ευμάρεια στους ιδιοκτήτες τους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала