Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Άγκυρα: Το Φατίχ άρχισε ξανά τη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα

Στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται το Φατίχ προκειμένου να κάνει γεώτρηση στο σημείο όπου εντοπίστηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Το τουρκικό πλοίο Φατίχ έχει ξαναρχίσει τη γεώτρηση για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα, όπου η χώρα έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που έγινε ποτέ στις αρχές του έτους, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

«Μετά από προπαρασκευαστικές εργασίες, το πλοίο μας Φατίχ έχει ξαναρχίσει τη γεώτρηση στο πηγάδι Turkali-1 στη Μαύρη Θάλασσα. Η γεώτρηση θα διαρκέσει 75 ημέρες. Μπορεί να είναι καρποφόρα», έγραψε ο Φατίχ Ντονμεζ στο Twitter.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είχε βρει αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα με εκτιμώμενα αποθέματα 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Τον Οκτώβριο, έκανε γνωστή την ανακάλυψη πρόσθετων αποθεμάτων αερίου στην περιοχή, ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο της ανακάλυψης στα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала