Παρασκευή και 13: Ώρα για τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών με… επιστημονικές αποδείξεις

© ΦωτογραφίαΠαρασκευή και 13: Ώρα για τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών με… επιστημονικά δεδομένα
Παρασκευή και 13: Ώρα για τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών με… επιστημονικά δεδομένα - Sputnik Ελλάδα
Η Παρασκευή και 13, εδώ και αιώνες κρύβει για πολλούς φοβίες και προκαταλήψεις ενώ είναι συνδεδεμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία. Για όσους έχουν «ατσάλινα νεύρα» αυτή η μέρα μπορεί να γίνει καλύτερη με μία ιδανική ταινία τρόμου.

Πολλές διάσημες ταινίες τρόμου έχουν αναφορές στην ημέρα αυτή ενώ υπάρχουν και πολλοί παράδοξοι συμβολισμοί σε σχέση με τον αριθμό 13 που κάνει αρκετούς να τον φοβούνται.

Βέβαια, για όσους έχουν «ατσάλινα νεύρα» και δεν τρομάζουν εύκολα, αυτή η ημέρα είναι η ιδανική για μία ταινία τρόμου για να μπουν περισσότερο στο κλίμα.

Για όσους λοιπόν θέλουν να ανεβάσουν τους παλμούς της καρδιάς τους η επιστήμη κατάφερε να προσδιορίσει και να κατατάξει τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών, με βάση μια μελέτη που διεξήχθη από broadbandchoices (μέσω του Forbes), με τίτλο «Science of Scare Project».

Αυτά τα μωρά προκαλούν τρόμο - Sputnik Ελλάδα
Αυτές οι τρομακτικές κούκλες κοστίζουν έως και 1.200 δολάρια

Μέσω της παρακολούθησης των καρδιακών παλμών των θεατών, οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν τις 35 πιο τρομακτικές ταινίες που έγιναν ποτέ (από ένα δείγμα 50 ταινιών).

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Sinister, με τον μέσο καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια της ταινίας να βρίσκεται στους 86 χτύπους.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το Insidious, ενώ ακολουθούν The Conjuring, Hereditary, Paranormal Activity.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала