Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αλεξανδρούπολη: Διαψεύδει τα περί «γκρεμίσματος τοίχων» το νοσοκομείο της πόλης

© Φωτογραφία : SOOC/Konstantinos TsakalidisΝοσοκομείο
Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα
Σε διάψευση ως προς τα περί «γκρεμίσματος τοίχου» στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απάντησε η διοίκησή του με ανακοίνωση.

Σε δημοσιεύματα που ήθελαν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να προχωρά σε «γκρέμισμα τοίχου» για τις ανάγκες σε κλίνες εν μέσω πανδημίας απαντά το νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας.

«Πριν έναν μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές» τονίζει χαρακτηριστικά το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια τονίζει πως στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον έξι κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα στην ήδη υπάρχουσα γυψοσανίδα για να επανενωθεί ο χώρος.

«Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας» καταλήγει.

Τι κατήγγειλε το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου, είχε αναφέρει νωρίτερα πως οι αντοχές του νοσοκομείου είναι πλέον σε οριακό και επικίνδυνο σημείο καθώς, μεταξύ άλλων, ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με COVID-19, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος, ενώ γίνονται διακοπές στην παροχή οξυγόνου.

«Η ΜΕΘ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες έξι κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον έξι κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων έξι κλινών στον χώρο των χειρουργείων!»
Επιπλέον, όπως αναφέρει το σωματείο «οι εννιά κλίνες ΜΕΘ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο οκτώ μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε... Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν επτά θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς... τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από COVID και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΡΤ νωρίτερα είχε μεταδώσει πως στο νοσοκομείο γίνονται επείγουσες εργασίες για την επέκταση της ΜΕΘ κατά 6 - 8 κλίνες, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала